Reizen is het doel, niet de bestemming.

Reizen is het doel, niet de bestemming.

Als we onderweg zijn, dan zijn we eigenlijk altijd opweg ergens naar toe. Maar wat als lopen een doel op zichzelf mag zijn? Met een groep van 10 jongeren van de bijbelschool lopen we, samen met honderden andere pelgrims, richting Fatima, Portugals grootste pelgrimsoord. Ons doel is om open te staan voor ontmoetingen, te leren...
Hoe ik een leider ben... voor mezelf.

Hoe ik een leider ben… voor mezelf.

In Juli mochten we voor de 2e keer een vakantiesportweek organiseren hier in Portugal. Vorig jaar groeide een klein idee uit tot een heel event met behulp van 7 tieners van onze kerk uit Boskoop. Dit dit jaar mochten we het nog eens dunnetjes over doen. Nu geen Hollandse krachten om ons te ondersteunen, maar...
Help! Een risico!

Help! Een risico!

“Hoi Annie. Thuis goed oefenen lost het probleem niet op. Hoeveel ik ook oefen, als ik alleen zing zonder de andere stemmen om me heen weet ik niet wat mijn noot is en hoe ik moet inzetten. Al de keren dat ik heb gezongen in koren heb ik dat gedaan met een map en ik...
Column Marokko.

Column Marokko.

Maak gebruik van je zwakheid. Gekraai van hanen en gekwetter van laagvliegende zwaluwen zijn mijn wekker vanochtend. Ik lig op het dakterras van het goedkoopste hostel dat we konden vinden in Rabat, Marokko. De straten onder mij komen langzaam tot leven. Ik kijk uit over een zee van schotelantennes op de witgepleisterde  blokvormige huizen. Nu...

Hoe meer ik leer, hoe minder ik begrijp.

Hoe langer we in Portugal zijn, hoe moeilijker het soms is om op een juiste manier met situaties om te gaan. Vooral als het gaat om samenwerken met mensen. Als Nederlander ben ik vrij direct, ik hou van duidelijkheid, ik zeg gewoon wat ik bedoel. De Portugese cultuur is veel indirecter, je praat eerst even...

“Zomaar een woensdag in Portugal” Film impressie.

Beste lezers, Dit keer niet iets om te lezen, maar om te kijken!  Onze gemeente in Nederland daagde ons uit om een filmpje te maken voor de dienstenveiling die onlangs in de Parousia gemeente te Boskoop werd gehouden. Klik hier voor om de video te zien. Veel kijk plezier, Peter&Annie, Boaz, Lucas en Joas Verhoef....
Boze buurman. (Column)

Boze buurman. (Column)

De ‘Win-Win oplossing’, daar waren we gebleven. Vorige maand schreef ik over wat ik zelf leerde over effectief leiderschap n.a.v. de lessen die ik doceer aan een bijbelschool in Lissabon. ‘Proactief zijn’, was het eerste devies van Stephan R. Covey in zijn beroemde boek ‘De 7 stappen van effectief leiderschap’. Maar zoals u las, aan...

Om een kort verhaal lang te houden… (column)

Terwijl ik verveeld en onderuit gezakt aan de vergadertafel zit sms ik: “Schat, het loopt weer behoorlijk uit, zoals gewoonlijk;-) dus reken maar niet op me met eten.” Sinds ik decaan ben op de Baptisten Bijbelschool in Queluz (Lissabon) heb ik ook het ‘voorrecht’ om deel uit te maken van het bestuur en ja, daar...

Het beste ermee! (column)

Met ons gaat het wel goed. Met ons wel ja. De jongens gaan naar school, we kunnen de huur betalen, een auto rijden en nog eten ook. Wij wel ja. We worden de laatste tijd steeds vaker geconfronteerd met de luxe waarin we leven…. door mensen om ons heen die veel minder hebben dan wij....

Een weekje op bezoek bij familie Verhoef in Portugal (gast column)

Ik ben net terug van een weekje vakantie bij familie Verhoef. Annie is mijn zus, dus het was direct een familiebezoekje. Ik mocht deze week logeren in het gastenverblijf, net achter het huis waar Peter en Annie wonen. Om 7.00 uur word ik iedere ochtend automatisch gewekt door de stemmen van mijn neefjes. De ene...